16 Ocak 2010 Cumartesi

Prosedürler : Satın Alma Departmanı Görev ve Sorumlulukları-1

SATIN ALMADAN SORUMLU GENEL MÜDÜR MUAVİNİ

1.Departmanla ilgili bütün görev dağılımlarını yapar, personelin mevcut görevlerindeki performansını değerlendirip gerekli rotasyonlarını planlar ve Yönetim Kurulu Başkanına sunar.

2.Diğer departmanlarla iletişimi ve karşılıklı çözülmesi gereken sorunlarla ilgili koordinasyonu sağlar.

3.Promosyon Hazırlık ve Onay Kontrol Raporu üzerinden bütün gruplara ait promosyon hazırlıklarını kontrol eder ve gerekli gördüğü düzeltmelerden sonra onay verir.

4.Promosyon İnceleme ve Analiz Raporu üzerinden ürünlerin promosyon öncesi ve promosyon sırasındaki mal kabul ve satış miktarlarını değerlendirerek,promosyonları verimlilik açısından değerlendirir;varsa hatalı mal alımlarını ve kesinti dönüş miktarlarını tespit eder.

5.Aynı kontrol ve değerlendirmeleri hem işleyiş ve hazırlanış sürecinde hem de ürünler bazında daha kapsamlı olarak İnsertler için yapar.İnsret ve diğer promosyon değerlendirmeleri sonucunda tespit etmiş olduğu olumlu ve olumsuz örneklerden hareketle kadroların ticari bilincinin pekiştirilmesini sağlar.

6.Fırsat indirimi kapsamına giren ürünler için Fırsat İndirim Yerleşim Çizelgesini hazırlar ve Reklam Departmanına verir.

7.Grup başına düşen insert bedellerini tespit eder ve kesintilerinin sağlıklı olarak yapılmasını sağlar.

8.Gondol,palet , kasa önü ,ciro primi cezai müeyyide faturası vs diğer gelir faturalarının eksiksiz olarak kesilmesini sağlar.

9.Grup Müdürlerince teyit verilmiş olmasına rağmen karşı firmalardan geri dönen fiyat farkı ve hizmet bedeli faturalarına istinaden ilgili meblağın grubun cezasına girmesini sağlamak.

10.Firma sözleşmelerinin güvenli olarak klase edilmesini ve firmalarla ticari ilişkilerin sözleşmede belirtilen esaslar dahilinde yürümesini sağlamak.

11.Bantlamaya çıkılacak ürünler için kesilecek bedelleri kontrol eder ve işlemin yapılması için onay verir.

12.Satın almanın teyit ve görüşünü gerektiren sorunlu faturaların zamanında ilgili birimlere dönüşünü sağlar.

13.Kayıtlı ve kayıtsız bilumum evrakın ilgili yerlere zamanında ve eksiksiz olarak ulaştırılmasını sağlar.

14.Maksimum Üstü Transfer Onay Raporu üzerinden ,şubeler için girilmiş olan maksimum üstü transferlerin kontrolünü yapar ve gerekli düzeltmelerden sonra onay verir.

15.Grosstan Alınan Siparişler ve Depolar Arası Transfer Takip Raporu üzerinden ;Gross siparişlerinin zamanında karşılanmasını takip eder,şubeler için girilmiş olan transferlerin zamanında gidip gitmediğini kontrol eder.

16.Gross satıştan gelen indirim taleplerini değerlendirip ,ürünlerin maliyet ve karlılıklarını ,satış yapılacak firmanın kapasitesini hesaba katarak yapılacak indirim oranını Gross Satış Müdürüyle teyitleşir,Gross fiyat teklifinde yer alan ürün çeşidine ve miktarına bağlı olarak gerekli durumlarda ilgili Grup Müdürünü devreye sokarak daha detaylı bir çalışma talep eder.

17.Gross ve direkt satıştan gelen Durum Kodu 3 ve 4 olan ürünlere ait sipariş kapatma taleplerini değerlendirir ve onay verir.

18.Ürün fiyat geri gelişlerine ilişkin Alış Fiyatı Değişiklik formunu imzalar ve fiyat farkından kaynaklanan meblağın kesintisini onaylar.

19.İade tutarı cari hesap bakiyesinden fazla olan firmalarla ilgili gerekli teyitleri aldıktan sonra iade işleminin yapılmasına izin verir,böylece firmanın ters bakiyeye düşmesinin önüne geçer.

20.Firmaya iade faturası kesilip imha edilecek ürünlerle ilgili işlem yapılması için gerekli teyitleri aldıktan sonra onay verir.

21.Vadesi dolmak üzere olan ürünlerin kümülatif olarak firmaya iade çıkışı yapılmasına ve firma irsaliyesiyle tekrar mal kabul yapılarak vadesinin yeniden başlatılmasına onay verir.

22.Mutabakatlı dövizli firmaların kur değişikliklerine onay verir.

23.Yuvarlama faturalarda ortaya çıkan hata türlerini ve hataların yoğunlaştığı birimleri tespit ederek,personelin eğitiminde örnek veri olarak kullanır.

24.Yok Satanlar Raporu,İnsert Mevcut Kontrol Raporu, Grosstan Alınan Siparişler ve Depolar Arası Transfer Raporu,Direkt Satış Proforma Takip Raporu ve Satın Almanın Verdiği Siparişler Raporlarından hareketle ,öncelikli sorun olan grupları ardından da ürün ve firma bazında sorunların kaynağına inerek hem personelin performans değerlendirmesini yapar hem de gerekli durumlarda ilgili firmaların üst düzey temsilcileriyle temas kurarak çözüme kavuşturur.

25.Tali Depolarda Bekleyenler Raporundan hareketle firmaya iade depolarına atılıp henüz iadesi yapılıp sevk edilmemiş ürünlerin çözümünü sağlar.

26.Firma-Marka-Kırılım Bazında Sipariş Özet Raporu ve Stok Takip Raporundan hareketle;dengesiz ve gereksiz siparişlerin tespitini yapar ve duruma göre ya gözden geçirilmesini ya da iptal edilmesini sağlar.

27.Hedef ve Gerçekleşen Satış Bilgileri Kontrol Raporu ,Kırılım Bazında Marka Kar Analizi Raporu,Tavsiyeye Göre Oluşan Hedef Valörlü Kar Kontrol Raporu, Valör Kontrol Raporu,Hareket Görmeyenler ve Satışı Olmayanlar Raporlarından hareketle ,gerçekleşen satış ve karlılıklarının düşük çıkmasına neden olan firma,marka ve ürün tespitlerini yaparak ,hem alış ve satış stratejilerinde yeni açılımlar önerir hem de kangren olmuş grup ve ürünlerde firmaya iade,promosyon ,bantlama vb. yollarla acil çözümler üretilmesini sağlar.

28.Yeni firma açılışı ,vade ve ödeme tipi değişikliklerine onay verir.

29.Promosyon amaçlı özel mal alımı veya özel fiyat ve iskontolu mal alımı gibi olağandışı durumlarda peşin ödeme veya çekle ödeme için onay verir.

30.Firmanın ürünleri için girilmiş nakliye yüzdesi ve gelen mal tutarını değerlendirerek Nakliye Faturası ödemesine onay verir.

31.Departman personelinin görev gereği yapmış olduğu ekstra giderler için ödenek tahsisini onaylar.

32.Personel müdürlüğünden kendisine aktarılan bilgiler doğrultusunda ,departman personelinin devamsızlık ve mesai saatine riayet durumlarını kontrol eder ve gerekli durumlarda ilgili personeli sözlü ve yazılı ikaz eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder